We zijn bezig om na de ontmoeting van 15 juni om drie concepten uit te werken:

1. ViVa! Ontmoetingshuis in een wijk

Het eerste initiatief is de oprichting van een Ontmoetingshuis in de buurt van Westerheem. Dit wordt een gezellige plek en fijn ankerpunt waar u buurtgenoten van alle generaties kunt treffen om  lief, leed en gezelligheid met elkaar kunnen delen. Ook kunt u daar uw wensen inbrengen op het gebied van het dienstenaanbod van ViVa! Zorggroep in uw buurt.

 2. Zeg eens HALLO! beweging

Het tweede ViVa! Thuis initiatief om u met uw buurtgenoten met elkaar te verbinden is Zeg eens HALLO!. Middels een Zeg eens HALLO!-Sleutelhanger, kunnen buurtbewoners aan elkaar laten zien dat ze open staan voor een praatje. Zo komt u makkelijker in contact met meerdere mensen in hun eigen buurt.

3. Verhalen van karakters

Het derde ViVa! Thuis initiatief, in het kader van elkaar te verbinden, is de ontwikkeling van een verhaallijn middels karakters. Hierbij willen we middels korte verhalen (stripverhaal) diverse onderwerpen bespreken die o.a. bijdragen aan het fijn en veilig (langer) thuismwonen. De onderwerpen moeten wel aansluiten bij de behoeftes in de wijk. Daarvoor is een redactie met ook mensen uit de buurt nodig, ondersteund door medewerkers van ViVa!

Hoe deze verhaallijnen worden verspreid weten we nof niet, daarvoor is uw input nodig. Of wilt u ook meedenken over nieuwe concepten of diensten? Bel of mail ons!

ViVa! Ontmoet is een onderdeel van ViVa! Thuis waarbij bewoners van een wijk meer in contact komen, met ons én met elkaar.

ViVa! Zorggroep is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve manieren om het leven van ouderen te verrijken en om de kennis van de zorgverleners te vergroten.
ViVa! Thuis bestaat uit een beweging en uitvoering met haar eigen specifieke identiteiten, zoals ViVa! Ontmoet.